7 Aralık 2014 Pazar

KIRSALIN GELECEĞİ - FUTURE OF RURAL - TUNÇ SOYER


Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Kırsalın Geleceği'ni konuştuk. 

"Köy yoksa gelecek de yok" 
(Geleceğin Köyleri Hareketi Manifestosu Başlangıç Cümlesi)

KONTRAAKT, kırsalın geleceğini, bugün onu yaratan yerel yönetimlerin ve bağımsız aktivist grupların temsilcileri ile birlikte, bu temsilcilerin eylemleri üzerinden tartışmaya açıyor. 

2. İstanbul Tasarım Bienali kapsamındaki yayın programında Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ile kırsala dair iyimser bir geleceği bugünde yaratan görüşlerini, yerel yönetim yaklaşımlarını konuşuyor.

Yaşam alanlarımıza dair tartışmalar, ağırlıklı olarak kenti başlangıç noktası olarak alıyor. Kentsel tarımı bile yoğun şekilde konuşurken, kırsalın var oluş mücadelesine, tohum demokrasisine, yemek özgürlüğüne dair tartışmalara çok zor sıra geliyor. O anda da konu olan şeyler genellikle teorik yaklaşımlar ve hep yarına havale edilen eylem planları oluyor. Halbuki hayal edilen bu geleceği bugün yaşayan ve onu bugünde var eden kişi, kurum ve topluluklar mevcut. KONTRAAKT, 2. İstanbul Tasarım Bienali için hazırlanan yayın programı kapsamında kırsalın geleceğini, bugün onu yaratan yerel yönetimlerin ve bağımsız aktivist grupların temsilcileri ile birlikte, bu temsilcilerin eylemleri üzerinden tartışmaya açıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder